Nieuwsbericht


7 dingen over WeTech die je absoluut moet weten!

Misschien heb je al gehoord van WeTech Academy, misschien ook niet. Leer onze school (beter) kennen en lees verder, want hieronder vertellen we jou 9 dingen over onze school die je absoluut moet weten. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. Let’s get started!

Wist je dat...

1. 85% van de afgestudeerden op WeTech al een jobaanbieding op zak heeft nog voor de proclamatie?

Het moet gezegd worden, een technische opleiding is de beste keuze om kans te maken op een topjob. Bedrijven plukken het technische talent van onze school. Ga je op stage? Dan kan je bijna altijd onmiddellijk aan de slag. Er heerst een echte race for talent. Ja ja, het mag gezegd worden… onze leerlingen zijn gegeerd.

2. WeTech bouwde aan de staf en de troon van de oudste man ter wereld: de Sint!

De leerlingen van WeTech Academy slaan jaar na jaar de handen in elkaar en maakten reeds zijn troon, zijn staf en dit jaar… een top secret geheim rekwisiet. Met 3D-printers, berekeningen en wiskundige formules maken ze het rekwisiet dat op Sint in de Piste en het Huis van de Sint mag schitteren. En de Sint mag iedere keer op heel wat complimentjes rekenen!

3. WeTech dé STEM-school in het Waasland is?

En voor iedereen die nu denkt: wat is STEM? Wel, STEM is een letterwoord dat staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. STEM bij WeTech is topniveau, wat wil zeggen dat je echt wordt klaargestoomd voor de hogeschool of universiteit in een ingenieursrichting of een opleiding met de focus op wetenschap, wiskunde en techniek. Een speeltuin voor science lovers!

4. De leerlingen van WeTech Academy een stelling bouwden voor een wielerwedstrijd?

De leerlingen van het 7de jaar zijn echte kanjers. Ze gebruikten hun talenten en bouwden samen een stelling die gebruikt werd tijdens een echte wielerwedstrijd.

5. WeTech Academy de trotse licentiehouder is van de enige LEGO Studio in het Waasland?

Met de LEGO Education Innovation Studio brengen we leerlingen op een speelse manier in contact met de technologie van vandaag. In de LEGO Studio organiseren we tal van lessen en workshops, ook voor leerlingen van andere scholen. Zo kan je er bijvoorbeeld je eigen computergestuurde robots bouwen, natuurlijk helemaal in LEGO. Cool toch!

6. WeTech Academy volgend jaar 19 duale studierichtingen aanbiedt?

Bij duaal leren voer je als leerling de praktijkvakken niet uit op school, maar in een echt bedrijf. Je werkt concrete projecten uit voor echte klanten en leert zo alle kneepjes van het vak. WeTech heeft een zéér groot aanbod aan duale studierichtingen, namelijk 19 in het nieuwe schooljaar. Dat is een pak meer dan alle andere Wase scholen.

7. We een speciale trajectbegeleider voor duaal leren voltijds in dienst hebben?

Je las het al, duaal leren is echt ‘een ding’ bij ons op school. Bij onze trajectbegeleider voor duaal leren ben je welkom met al je vragen, zodat onze leerlingen zich helemaal kunnen focussen op hun opleiding.

Inschrijven?

Zou je graag leerling worden bij WeTech? Dat kan perfect. Hoe je dat doet? Heel simpel. Klik door naar de pagina om in te schrijven.