Nieuwsbericht


De top 5 leukste plekjes op WeTech? Die ontdek je hier!

Hé jij daar! Ken jij WeTech al? WeTech is de STEM-school in het Waasland voor techniek en engineering. Onze school telt zo’n 750 studenten en zo’n 150 medewerkers en heeft daarmee heel wat leuks te bieden. Ben je benieuwd naar de top 5 leukste plekjes op de school van onze leerlingen? Lees dan vooral verder en kijk mee!

1. Het voetbalpleintje

Voor jong voetbaltalent heeft WeTech een grote troef in huis: ons aangelegd voetbalpleintje naast de speelplaats, misschien wel een van de populairste plaatsen op de school. Een gezonde voetbalmatch tussen de lessen door is erg in trek bij onze leerlingen. Begint het bij jou ook al te kriebelen?

2. Nieuwbouw elektriciteit

Sinds kort staat er een knappe nieuwbouw voor de afdeling Elektriciteit te pronken op onze site. 150 leerlingen nemen plaats in één van de 12 nieuwe klaslokalen. Praktijkervaring kan je opdoen in onze levensechte bungalowwoning, uitgerust met de nieuwste domoticatechnieken, een echte speeltuin voor wie van elektrotechnologie houdt. De nieuwbouw heeft 10 interactieve schoolborden. Bovendien komt er binnenkort een nieuwbouw voor algemene vakken bij, die wel 20 interactieve borden zal tellen. We kijken vooruit en blijven investeren in techniek. De moeite, toch?

3. De sporthal

‘Komaan mannekes… bewegen, bewegen, bewegen!’ Ben jij zot van sporten en bewegen? Dan voel je je ongetwijfeld koning te rijk in onze sporthal. Hier is niks te gek: boogschieten, boksen, voetballen of liever een grappig wedstrijdje luchtbal spelen zoals op de foto? Op WeTech hebben we het allemaal.

4. Het schoolrestaurant

De runner-up is het lekkerste plekje op onze school, waar kleine momentjes geluk plaatsvinden. De vers belegde broodjes staan met voorsprong op nummer 1, er rollen er immers zo’n 100 per dag over de toog. Eerder fan van pasta? Met onze pastabekers waan je je even op een festival. De warme dagschotels zijn gevarieerd en voorzien van vlees of vis, verse groenten en aardappelen. Een stuk fruit of een lekker tussendoortje mogen tijdens de pauze zeker niet ontbreken. Staat het water je al in de mond? Misschien geniet jij volgend schooljaar dan wel van al dat lekkers.

5. De ‘LEGO Education Innovation Studio’

Trommelgeroffel… en de eerste plaats gaat naar, de LEGO Studio! Aan de hand van speelgoed een topingenieur worden in onze STEM-richtingen? Dat kan alleen bij WeTech. In onze LEGO Studio ga je op een speelse en creatieve manier aan de slag om uitdagende vraagstukken op te lossen. Wat dacht je van je zelfgestuurde robot bouwen, een bijna exacte replica van de Eiffeltoren ontwerpen of een solarschip op zonne-energie lanceren in de ruimte! WeTech kreeg recent van LEGO de officiële licentie voor onze ‘LEGO Education Innovation Studio’, als enige school in het Waasland. Echt de moeite om eens te ontdekken!

Inschrijven?

Zou je graag leerling worden bij WeTech? Dat kan perfect. Hoe je dat doet? Heel simpel. Klik door naar de pagina om in te schrijven.