Nieuwsbericht


5 redenen waarom een STEM-richting op WeTech de beste keuze is.

WeTech Academy biedt een heleboel STEM-richtingen aan. STEM is een letterwoord dat staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Nog steeds een beetje onduidelijk wat het juist betekent? Wel, STEM-opleidingen omvatten een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige vakken. We hebben vandaag de dag steeds meer mensen nodig met een STEM-profiel door de evoluties, werk gegarandeerd dus. Nog niet overtuigd? Hieronder geven wij jou 5 redenen waarom een STEM-richting op WeTech de beste keuze voor jou is!

1. Jij kan het verschil maken met STEM

Zoals we daarnet zeiden, is er een hoge nood aan mensen met een STEM-profiel. De wereld verandert erg snel en jij kan met een STEM-opleiding het verschil maken. Je denkt nu misschien aan ingenieurs of programmeurs, maar STEM is veel meer dan dat! Denk maar aan de moderne apparatuur die elke dag levens redt in ziekenhuizen of het scherm dat er nu voor zorgt dat je deze tekst online kan lezen. STEM is zeer gevarieerd en het is de toekomst. Ook jij vindt zeker en vast een onderdeel dat jou interesseert.

2. Job = gegarandeerd

Jongeren met een neus voor wiskunde, techniek, technologie en ingenieurswetenschappen zijn zeer geliefd op de arbeidsmarkt. Er zijn al heel wat initiatieven om STEM-beroepen in de kijker te zetten. Kiezen voor een STEM-richting geeft je garantie op een job, want de vraag ernaar blijft maar toenemen.

3. De beste STEM-school

Naast het feit dat STEM-diploma’s heel gegeerd zijn op de arbeidsmarkt, is er ook het feit dat WeTech Academy alles in huis heeft voor de allerbeste STEM-opleidingen. Zo zetten we bijvoorbeeld in op onze LEGO Studio, de enige in het Waasland. In deze technische tempel worden de wetenschappers en technici van de toekomst aangemoedigd door met LEGO paketten complexe problemen op te lossen Op deze manier alle 21e-eeuwse vaardigheden die essentieel zijn voor de carrières van morgen aan bod.

4. Een uniek diploma

Wie een STEM-richting gevolgd heeft, kan op zoek gaan naar een STEM-job waarvoor enkel mensen met een STEM-diploma in aanmerking komen. Dat zijn dan vooral de technische, wetenschappelijke of analytische jobs, zoals ingenieur, technieker, onderzoeker, analyticus of programmeur. Met een STEM-diploma heb je dus zeker een streepje voor.

5. Een STEM-passie? Ga ervoor!

STEM-richtingen zijn heel breed en gevarieerd, het zal je nooit vervelen! Van praktijkvakken tot algemene vakken: STEM heeft het allemaal! De opleidingen bieden een stevige voorbereiding waarbij je echt wordt klaargestoomd voor de toekomst. Als je een passie voor techniek, wetenschap of wiskunde hebt, is STEM iets voor jou… zeker weten!

Inschrijven?

Zou je graag leerling worden bij WeTech? Dat kan perfect. Hoe je dat doet? Heel simpel. Klik door naar de pagina om in te schrijven.