Nieuwsbericht


Hout, mechanica, elektriciteit of bouw? Vind de technische opleiding die bij je past!

Ben je zeker van een technische opleiding waarbij je graag de handen uit de mouwen steekt, maar ben je een eeuwige twijfelaar? Wil je alle opties eerst tot op het bot onderzoeken? Informeer je dan grondig en denk goed na over je keuze. In deze blog helpen we jou graag op weg met wat nuttige info over enkele van onze opleidingen.

STEM – Technieken

Werk je graag met je handen en ben je een technisch talent? Kies in het eerste jaar dan voor de richting STEM – Technieken. In de hogere jaren kan je je specialiseren in bijvoorbeeld Hout, Bouw, Elektromechanica of Elektriciteit. Daarna kan je kiezen om verder te studeren of aan de slag te gaan. Kies voor een goede basis!

Studiegebied: Hout

Werk je graag met je handen en heb je een passie voor zaken die gemaakt zijn uit hout? Of droom je ervan om zelf je eigen meubelen te ontwerpen en te maken? Dan is de opleiding Hout zeker en vast iets voor jou! In deze opleiding leer je omgaan met verschillende houtsoorten, maak je zelf voorwerpen en meubelen en krijg je naast praktijkvakken ook een grondige basis aan algemene vakken. Dé perfecte voorbereiding op het werkveld of op hogere studies. Schrijnwerker, meubelmaker of zelfs podiumbouwer? Mogelijkheden genoeg!

Studiegebied: Mechanica

Ben je gefascineerd door techniek? Bedenk je graag praktische oplossingen voor problemen? Ga je met plezier aan de slag met een schroevendraaier en een boormachine? Dan is de richting Mechanica misschien wel jouw ding! In deze opleiding maak je kennis met een aantal verschillende technieken, onderzoek je verschillende materialen en leer je tekeningen te analyseren. Met een diploma Mechanica heb je werkmogelijkheden genoeg en ook verder studeren is een optie.

Studiegebied: Elektriciteit

Beginnen je handen te kriebelen wanneer je denkt aan alles wat met elektriciteit te maken heeft? Heb je inzicht en interesse in wetenschappen en wiskunde? Dan is de opleiding Elektriciteit op jouw lijf geschreven. In deze opleiding verwerf je kennis over elektrische, analoge en digitale basisschakelingen, leer je programmeren en nog veel meer. Na de opleiding doorstromen naar het hoger onderwijs of toch liever aan de slag als bijvoorbeeld elektricien? Dat kan allemaal!

Studiegebied: Bouw

Droom je ervan om later je eigen huis te bouwen? Heb je een grote interesse in de bouwsector? Beschik je over een flinke dosis handvaardigheid en creativiteit? Dan is Bouw misschien wel de opleiding die jij zoekt! Gedreven door nieuwsgierigheid en gecoacht door jouw enthousiaste leerkrachten verwerf je de nodige bouwkennis, zodat jij helemaal wordt klaargestoomd voor het werkveld. Met je verworven kennis ga je aan de slag om eigen projecten te organiseren en leer je schetsen, 3D-plannen maken en nog zoveel meer. De bouwsector is één van de belangrijkste werkgevers in ons land. Er is een tekort aan geschoold personeel, dus werk = gegarandeerd. Ook verder studeren behoort tot jouw mogelijkheden met een diploma bouw.

Inschrijven?

Zou je graag leerling worden bij WeTech? Dat kan perfect. Hoe je dat doet? Heel simpel. Klik door naar de pagina om in te schrijven.