Laptopproject 2024-2025

ICT heeft in de laatste decennia een snelle ontwikkeling gekend. Ondertussen zijn ICT-toepassingen ver doorgedrongen tot ons dagelijks leven. Denk maar aan de smartphone, PC-banking, Tax-on-web, 3D-printen …

Van onze afgestudeerden wordt hoe langer hoe meer een ver doorgedreven ICT-kennis en vaardigheden verwacht.

weTech ziet het als een belangrijke taak om, samen met de ouders, onze leerlingen deze kennis en vaardigheden bij te brengen en dit ook met het juiste materiaal.

Vanuit deze visie startte onze school tussen 2017 en 2019 een proefproject in enkele technische richtingen waarbij leerlingen beschikken over hun eigen laptop. Uit evaluatie is de meerwaarde van deze projecten sterk naar voor gekomen.

Door de onderwijshervorming liggen de leerplannen in lijn met onze visie op integratie van ICT in de lessen. Daarom besliste de schooldirectie om het laptopproject verder uit te breiden. Ook de overheid had diezelfde visie en lanceerde het project Digisprong.

Digisprong

Vanaf heden dient elke leerling van de school over zijn eigen laptop te beschikken zoals beschreven in de infobrochure. Alleen dan is de leerling in de mogelijkheid om de lessen te kunnen volgen en zijn taken te kunnen maken. Dit wordt ook zo opgelegd door de overheid in het kader van Digisprong.

Wie vorig schooljaar (2023-2024) reeds in onze school was ingeschreven en over een laptop via de school beschikte, kan deze verder blijven gebruiken. Wie dit nog niet deed, kan er nog steeds een bestellen. Vraag dan naar de nieuwe bestelflyer 2024-2025 op het secretariaat of bij de ICT-dienst.

Alle andere leerlingen kunnen een laptop aankopen of huren via een externe partner. Dit staat meer in detail omschreven in de laptopbrochure.

Algemene Infobrochure laptopproject

Alle informatie en regelgeving betreffende het laptopproject is terug te vinden in de infobrochure “Laptopproject 2024-2025” die je via onderstaande link kan raadplegen.

 

Praktisch

Indien je vorig schooljaar reeds een laptop had via The Rent Company en het Easy4U abonnement is nog niet verlopen, dan is alles in orde en hoef je geen laptop meer te bestellen.

Indien je vorig schooljaar nog niet beschikte over een laptop via The Rent Company (incl. Easy4U abonnement), dan kan je best een laptop bestellen via de webshop na inschrijving.

In onderstaande figuur kan je aflezen welke looptijd je voor jouw situatie minimaal moet kiezen:

 

Alle leerlingen nemen deel aan het laptopproject zoals beschreven in de informatiebrochure. Er wordt dus verondersteld dat elke leerling over een laptop beschikt om de lessen te kunnen volgen en zijn taken, toetsen en examens te kunnen maken. Dit wordt ook verwacht van de overheid (Digisprong).

Wie vorig schooljaar reeds in onze school was ingeschreven en over een laptop beschikte, kan deze verder blijven gebruiken.

Alle andere leerlingen kunnen een laptop aankopen of huren zoals beschreven in deze brochure.

Alle leerlingen die voor het schooljaar 2024-2025 een laptop huren of aankopen kunnen die gedurende gans hun schooltijd (dus tot en met het 6e en/of 7e jaar) op onze school blijven gebruiken indien je minimaal kiest voor de termijn van het Easy4U-pakket die we adviseren (zie kolom “Advies aantal maanden Easy4U”). De keuze voor een langere termijn dan de geadviseerde termijn is ook toegelaten.

Einde looptijd

Op het einde van de looptijd ontvangt u van The Rent Company een gepast voorstel zodat u verder over een geschikte oplossing kan beschikken die aansluit bij de noden van onze opleidingen.

Nadelen Eigen toestel

Heb je al een toestel thuis? We raden het af om een eigen toestel van thuis mee te brengen.

Je kan dan immers geen gebruik maken van de volgende voordelen via het Easy4U-pakket (wel inbegrepen bij toestel via The Rent Company):

·         Reservetoestel bij een technisch probleem (je kan verder les volgen en taken, toetsen en examens maken)

·         Gratis herstelling bij defecten binnen garantie

·         Beperkte kost van 50 EUR bij defecten of schade buiten garantie gedurende gans de looptijd van het contract

·         Verzekering van jouw toestel bij diefstal met braak

·         Basissoftware is reeds voorgeïnstalleerd

·         Solide en waterafstotende beschermhoes

·         Robuuste laptop specifiek ontworpen voor gebruik in onderwijs

·         Garantie op batterij

Opgelet: Indien je toch voor een eigen toestel zou kiezen, dan kan je van al de bovenstaande voordelen niet genieten en dien je hiervoor zelf in te staan. De school staat hier niet voor in en dit zal dan ook duurder uitkomen.

Indien je hierover vragen hebt, kan je hiervoor de ICT-dienst contacteren.

Informatiefilmpje

Informatiefilmpje waarin het concept van Easy4U van The Rent Company België wordt uitgelegd.

 

 

Meest gestelde vragen

Hiervoor verwijzen we je in de eerste plaats door naar deze site van Rent Company:

https://easy4u.be/15_help

Indien er nog andere vragen komen, zullen we deze bundelen en ook hier voorzien van een antwoord.

Laptopprotocol

Een laptopproject valt of staat op school met goede afspraken. Deze afspraken gaan over het gebruik van de laptop op school, het onderhoud van de toestellen, afspraken rond het opladen van de batterij en dergelijke meer. Deze afspraken hebben wij als school, samen met onze externe partner, samengevoegd in een apart laptopprotocol. Bij aankoop/huur van een laptop zal er als noodzakelijke voorwaarde aan de ouders gevraagd worden akkoord te gaan met dit laptopprotocol. U kan het protocol nalezen via onderstaande link.